Mikor lesznek az iskolai szünetek 2023-ban és 2024-ben, vagyis a 2023/24-es tanévben? Mikor lesz az őszi, téli, tavaszi és nyári szünet időpontja?

Megjelent a Belügyminisztérium rendelete a 2023/24-es tanév rendjéről, ami alapján most már végre tudjuk a 2023/24-es tanév iskolai szüneteinek időpontját.

Iskolai szünetek a 2023-24 tanévben

Iskolai szünetek Magyarországon

  • Az őszi szünet általában az október 23. és november 1. munkaszüneti napok között van kiadva, és általában egy teljes hetet felölel, beleértve két hévégét. Az őszi szünet hossza általában 9 nap.
  • A téli szünetet a karácsonyhoz és az újévhez kapcsolódón adják ki. Általában legkésőbb december 23-án kezdődik, és legkorábban január 2-ig tart. A téli szünet hossza általában 2 hét.
  • A tavaszi szünet időpontja a húsvéthoz van időzítve, általában Nagypéntek az első napja, és a húsvét hétfőt követő hét közepéig tart. 2024-ben először a tavaszi szünet egy teljes hetet plusz a Nagypénteket is magába fogja foglalni, így 10 napos lesz, és hosszabb, mint az őszi szünet ugyanebben a tanévben.
  • A nyári szünet első napja általában június közepére esik, míg az utolsó napja augusztus 31. vagy az első szeptemberi munkanapot megelőző vasárnap.