Mikor lesz a nyári szünet 2026-ban? Nyári szünet időpontja, első és utolsó napja pontosan a 2025/26-os tanévben.

Egyelőre még nem jelent meg a tanév rendje a 2025/26-os tanévre, ezért a nyári szünet 2026-os pontos időpontját sem lehet tudni. Amint megjelenik az erre vonatkozó rendelet, frissítjük cikkünket.

A nyári szünet időpontja amúgy is trükkös, hiszen ez az egyetlen iskolai szünet, ami nem kerül közvetlen kihirdetésre. A nyári szünet kezdő időpontja az adott tanév utolsó napjából, míg záró időpontja a következő tanév első napjából következtethető ki. Mivel azonban a következő tanév rendje általában csak az előző tanév végén (vagy ez után) jelenik meg, a nyári szünet utolsó napja sokáig nem tudható.

A 2025/26-os tanév összes iskolai szünete összefoglalva a linkre kattintva érhető el.

Várható nyári szünet 2026-ban

A nyári szünet az adott tanév utolsó tanítási napja után kezdődik, ami Magyarországon általában június közepére esik. Az előző évek tapasztalataiból kiindulva 2026-ban ez június 20. lesz.

A nyári szünet utolsó napja még nehezebben becsülhető előre, hiszen ehhez már a 2026/27-es tanév rendjét is ismernünk kellene, ami csak valamikor 2026 nyarán kerül kihirdetésre. Szintén az előző évek tapasztalatai alapján 2026-ban a nyári szünet utolsó napja augusztus 31-én valószínű, amennyiben a tanítás 2026. szeptember 1-én, kedden kezdődik majd.

A nyári szünet időpontja az általános iskolára és a középiskolára is vonatkozik.

Fontos! A 2026-os nyári szünet időpontjáról jelenleg nincs pontos információnk, az itt megadott dátumok csak a saját tippjeink.

Hány napos a nyári szünet?

A nyári szünet Magyarországon általában június közepe és szeptember eleje közé esik, két és fél hónapig tart. Így a nyári szünet kb. 75 nap hosszú.