A nyári szünet végéhez közeledve a kis elsősök (és persze a szüleik is) már lázasan készülődnek a tanévkezdésre. Ilyenkor rengeteg iskolaszert kell beszerezni, köztük az egyik legfontosabb döntés az iskolatáska választás. De milyen is legyen a mindenkinek megfelelő, tökéletes iskolatáska? Segítünk a választásban!

Iskolatáska választás – ki hozza meg a döntést?

Az iskolatáska választás során nem mindegy, hogy ki hozza meg a döntést. Másképpen megközelítve a dolgot: nem mindegy, hogy kinek is tökéletes az iskolatáska. Legyen tökéletes a gyermek számára, vagy elégítse ki a szülő kívánalmait? Esetleg létezik olyan, ami mindkettőnek megfelel?

Természetesen fontos (ha nem a legfontosabb szempont), hogy a gyermekünknek nyerje el a tetszését az iskolatáska. Így szívesen hordja majd, és ha szerencsénk van, akkor nem kell minden évben lecserélni a táskát, mert jó esetben még következő évben is tetszik majd neki.

Másrészt lényeges, hogy a szülőnek is megfelelő legyen. Legyen kényelmes, és ami a legfontosabb, ne károsítsa a gyermek testtartását, gerincét. Létezik egyáltalán ilyen iskolatáska? A jó hírünk természetesen az, hogy igen. Mindjárt írunk erről is, először azonban nézd meg, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni iskolatáska választásnál.

Ezeket a szempontokat vedd figyelembe az iskolatáska választásnál

Amikor iskolatáska választásra kerül sor, soha ne dönts szülőként egyedül. Minden esetben legyen ott veled gyermeked is! Még akkor is, ha nem személyesen, hanem online vásároltok. Első körben tájékozódj te, hogy melyek azok a táskák, amelyek te szülőként preferálnál, majd a megfelelő táskák közül válasszon a gyerek.

  • Válassz megfelelő méretet! Erre legjobb megoldás, ha van lehetőség felpróbálni a kiszemelt táskát. Erre azonban nem mindig van lehetőség, ha például iskolatáska webáruházból rendelsz, de a minőségi táskákat árusító online boltok ügyfélszolgálata általában segítőkész, így tudsz tanácsot kérni a méretet illetően.
  • Legyen kényelmes a gyermeknek! Fontos, hogy a háttámlája megfelelő kialakítású legyen. Megfelelően támassza meg a gerincet, elkerülve ezzel, hogy görnyedt testtartást vegyen fel a gyermek. Illetve fontos az is, hogy sehol se szúrja a hátát.
  • Kétpántos hátizsák a legjobb! Bár nagy divatja van manapság az egypántos táskáknak, viszont hosszú távon egyáltalán nem megfelelő. A nagy súly miatt ugyanis gyorsan kényelmetlenné válik, és ronthatja a gyermek testtartását is.
  • Több rekesze is legyen! Tárolási szempontból jó, ha nemcsak egyetlen rekesszel rendelkezik a táska.
Iskolatáska választása

Milyen az egészséges iskolatáska?

Talán sokak számára furcsa lehet az egészséges iskolatáska kifejezés, de van ilyen. Az ergonomikus iskolatáskák minden tekintetben megfelelnek az egészséges jelzőnek. De milyen is pontosan az ilyen ergonomikus, egészséges iskolatáska?

A tökéletes iskolatáska választásról már sokan, sok helyen írtak. De milyen az egészséges iskolatáska? Mint ahogyan a bevezetőben már említettük, az ergonomikus iskolatáska minden tekintetben megfelel az egészséges jelzőnek. Nézzük, hogy mik az ismérvei:

  • A háttámla anyaga rendkívül jól szellőző, légáteresztő, megfelelő szivacs kitámasztással.
  • Pántjai több ponton állíthatók, ez biztosítja, hogy a gyermekünk gerincére megfelelően rásimuljon a táska.
  • Háttámlája állítható, a gyermek testmagasságához folyamatosan igazodik
  • Csatokkal ellátott: a mellkas és széles derékcsatok leveszik a teljes terhet a gyermek gerincéről.
  • Akár 3-4 tanévet is kibír, így ár-érték arányban rendkívül kedvező.

Van olyan iskolatáska, ami minden kívánalomnak megfelel, mind a gyermek, mind a szülő számára tökéletes választás. Az Ergobag ergonomikus iskolatáska (nem összekeverendő az ergonómiainak nevezett táskákkal) minden fent említett pozitív tulajdonsággal rendelkezik.

Ergobag egészséges iskolatáska minden elsősnek és alsósnak!

Az Ergobag ergonomikus iskolatáskák minden fent felsorolt pozitívummal rendelkeznek. Ráadásul olyan dizájnnal készültek, hogy minden gyermek megtalálja majd a magának megfelelőt. Így nemcsak “egészséges iskolatáskája” lesz, hanem még neki tetszőt is fog tudni választani. Ami pedig egyáltalán nem mellékes. Hisz, ha örömmel hordja a kiválasztott iskolatáskát, akkor nem kell attól tartanunk, hogy nem megfelelően hordja. És talán több iskolaévet is kibír majd. Ár-érték arányban így mindenképp jó választás.

A táskákat az ergonomikus-iskolataska.hu webáruházból te is kényelmesen meg tudod vásárolni, ráadásul bizonyos összeg felett a kiszállítás ingyenes.